Project Description

  • Kornati

I vakre Adriaterhavet finner vi Kroatia. Landet er smalt, og byr på mye klima. I nord grenser landet mot alpene og strekker seg sørover mot middelhavets regioner. Kroatia-kysten er kjent for sitt krystallklare vann og det behagelige middelhavsklimaet. Kystlinjen til Kroatia er på hele 5835km, dette inkluderer over tusen øyer langs kysten og fastlandet. Seiling i Kroatia har i de siste år blitt veldig populært, og vi tilbyr i dag mer enn 2.500 båter i området.

Kroatia er virkelig verdt å oppleve til havs. De mest populære områdene å seile ut fra er Pula i nord, ZadarSukosan og Biograd, samt Split i mellom-Kroatia, samt Dubrovnik i sør. Mellom disse hovedområdene finnes et utall øyer, holmer og laguner.

Kroatia har blitt favoritten blant svært mange seilere!

SPLIT

Å starte seilturen fra Split er både praktisk med tanke på flyforbindelsene og ideelt i forhold til nærliggende områder du vil finne det fortryllende å seile i. Området mellom Split og Zadar har mange øyer med små og mellomstore tettsteder det er verdt å besøke.

Hvar som kun ligger en liten seiltur fra Split har et pulserende uteliv dag som natt. Området har flere nærliggende øyer med Blue Lagoons og andre flotte opplevelser.

ZADAR

Zadar ligger midt i Kroatia og har mange direkteruter fra Norge. Våre marinaer ligger bare en kort biltur fra flyplassene. Zadar by er en gammel by med mye historie og bør oppleves før dere setter seil.

Å seile ut fra Zadar gir deg umiddelbar tilgang til et øyparadis få kan skilte med. Kornati Islands Natural Park med sine 150 øyer, høye klipper og fredelige bukter er noe av det Zadar regionen har å by på.

DUBROVNIK

Dubrovnik ligger helt sør i Kroatia, og har kallenavnet «Pearl of the Adriatic», noe som ikke er vanskelig å forstå. Byen er i dag på UNESCO World Heritage Site sin liste.

På utsiden av Dubrovnik ligger øygruppen Elaphite Islands, bestående av Korcula, Peljesac og Mljet. Området byr på flotte ankringsmuligheter enten dere søker små byer, strender eller øde bukter. Sommersesongen drar mye turister til denne regionen.

PULA

Pula ligger på halvøya Istria med Adriaterhavet på den ene siden og grønne landområder på den andre. Pula er en meget gammel by og er svært preget av Italia.

Å seile ut fra Pula med egen båt er et ideelt utgangspunkt for å oppleve denne delen av Kroatia. Enten du velger å leie båt fra Pula, eller andre steder i området, så er Pula en by vi anbefaler dere å besøke.