Project Description

  • Ammouliani Island Halkidiki

Fantastiske Hellas ligger i Middelhavet og er et av våres mest populære reisemål. Kystlinjen byr på muligheter for kritthvite strender og det krystallblå hav strekker seg utover 15.000km. Hellas har opp mot 6.000 øyer, hvorav 227 av dem er bebodd. Klimaet i Hellas i juni-august er tørt og varmt, men sjøbrisen kan gjøre dette behagelig.

Å reise på seilferie i Hellas har de siste år blitt veldig populært. Vi tilbyr i dag mer enn 4.000 båter i området.

DE JONISKE ØYER

De Joniske Øyer på vestkysten av Hellas, tradisjonelt kalt de syv øyer, består blant annet av øyene Korfu, Paxos, Lefkada, Ithaka, Kefallonia, Zakynthos og Kythira. I tillegg finnes mange mindre øyer som er verdt å besøke. Regionen er kjent for sin grønne og frodige natur. Flere av øyene, spesielt Lefkada beskytter godt mot vær og vind, noe regionen også er kjent for.

De Joniske Øyer er en fin seildestinasjon for de som søker rolige dager på sjøen. Vi leier ut båter fra de fleste av øyene, samt fra fastlandet, Preveza. 

DODEKANESENE

Dodekanesene grenser mot Tyrkia og har 12 store øyer og rundt 150 mindre øyer. De mest kjente er derimot Rhodos, Kos, Patmos, Astypalaia, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Leros, Nisyros, Symi, Tilos og Kastellorizo.  Øyene er kjent for å ha en rik historie med mange middelalderfestninger.

Regionen har i sommerhalvåret en jevn vind fra nordvest-vest i middels styrke, dette  gjør området til et yndet sted for de seileglade. Vi leier ut båter fra de største øyene, samt at utseiling fra Tyrkia kan også være en mulighet.

KYKLADENE

Kykladene ligger i Egeerhavet, sørøst for fastlandet. Området består av rundt 220 øyer, hvor de viktigste er Amorgos, Anafi, Andros, Andiparos, Delos, Ios, Kea, Kimolos, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Folegandros, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, Skhinousa, Tinos og Santorini.

Klimaet er vanligvis tørt og mildt. De fleste øyene er mindre frodige, foruten øya Naxos, hvor jordbruk er en viktig industri. Kykladene er kjent for å ha sterkere vinder enn øvrige regioner. Ideelt område for de med erfaren skipper og  liker litt mer krevende seiling.